Romantisch nachtje weg in Luxe Torensuite bij Kasteel in Gelderland

Bij dit Romantisch nachtje weg is inbegrepen:

  • 1 Overnachting
  • 1x Een uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1 Dag fietshuur met fietsroute
  • Diverse wandel- en fietsroutes
  • 1x Kasteelbezichtiging
  • Lunchpakket voor onderweg

  Prijs: vanaf € 159,50 p.p. op basis van een verblijf in de torenkamer.De prijs is exclusief toeristenbelasting.

  De prijs van dit Romantisch nachtje weg is geldig tot en met 31 december 2022 met uitzondering van de feestdagen.

Wegdromen bij een kasteel

  Wist u dat het kasteel het grootste en best bewaarde kasteel van Nederland is? Het kasteel wordt omgeven met een slotgracht. Het kasteel wordt gekenmerkt met een ophaalbrug, wapperende vlaggen, rood-wit gekleurde luiken en verdedigingstorens. 

  Het kasteel ligt aan de rand van de stad 's-Heerenberg in Gelderland. De twee oorspronkelijke verdedigingstorens op de voorburcht zijn in 2008 omgetoverd tot luxueuze suites. Op het landgoed kunt u uitrusten, rustig werken en uiteraard genieten van de cultuur en de natuur, maar misschien wel het allerbelangrijkste van elkaar. 

Het Montferland

  Het kasteel ligt aan de flanken van de golvende landschap van het Montferland en op de grens van het Rijndal in het Nederlands- Duits grensgebied.
  Het landschap van Montferland wordt gekenmerkt door een heuvelachtig bosgebied. Het bosgebied wordt omgeven door uitgestrekte akkers, landerijen en kleine dorpen. De bossen worden afgewisseld met heidevelden, zandbulten en bronnen. Voor natuurliefhebbers de ideale plek om hun hart op te halen. In de nabije omgeving van 's-Heerenberg liggen de plaatsen Zeddam en Beek. 

Torenkamers en faciliteiten

Het kasteel telt twee torenkamers. U kunt overnachten in de ronde toren of platte kasteeltoren. 

Ronde toren: 
via de kleine trap aan de voorzijde van de toren komt u op de eerste verdieping. Hier is de slaap- en badkamer. De trap naar de salon op de tweede verdieping is klein en smal. De ronde muren en hoge plafonds zorgen in de salon voor een bijzondere ambiance. 

Vanuit de toren heeft u aan de ene kant zicht op het imposante kasteel en aan de andere kant kijkt u op de laat middeleeuwse wal met het parkbos de plantage. Naast de toren kunt u op een terrasje in de tuin van de voorburcht of van de schitterende omgeving genieten. 

Platte kasteeltoren:
op de eerste verdieping is de riante slaapkamer en de moderne badkamer. De intieme sfeer wordt gecreërd door de ronde muren, hoge plafonds en de nisjes met kleine ramen. Aan de buitenkant van de toren zit een trap die u leidt naar de stijlvolle salon op de tweede etage. 

De liefde voor detail is af te lezen aan de inrichting. Met grote zorg zijn het meubilair, de stoffen en materialen geselecteerd. Vanuit deze vorstelijke ambiance kijkt u uit op de kasteelpoort en het hoofdgebouw van het kasteel

Faciliteiten in beide torenkamers: Queensize bed, badkamer met bad of douche, apart toilet, flatscreen, draadloos internet, DVD/CD-installatie, kitchenette met koffieapparaat en eigen zonneterras bij de kasteeltoren. 

10.0 | 1 review

Reviews van gasten

miranda de jong

10

Het is een schitterende locatie! Zo mooi torensuite. Je gaat echt even terug in de tijd met de luxe van nu, heel gave combinatie. Wij hebben er echt van genoten! Personeel heel aardig en t was goed verzorgd. Echt een aanrader voor een bijzondere overnachting!

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Fantastische ervaring

Brengt u binnenkort een bezoek aan 's-Heerenberg, dan kunt u dit kasteel niet overslaan. Het middeleeuws kasteel wordt omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestingwal. Het kasteel is gebouwd in de 13e-eeuw.De bestaande delen die nog steeds te bezoeken zijn dateren uit de 14e, 15e en 17e eeuw. Het kasteel is nog steeds prachtig, maar het aanzien van het kasteel is wel veranderd door de jaren heen. Dit komend door uitbreiding, verfraaiingen, branden en oorlogen. Van een middeleeuws verdedigingsburcht werd het langzamerhand een fraai slot.

Berghs Muntmeesterhuis

De graven Van den Bergh hadden muntbedrijven op of bij hun kastelen in ‘s-Heerenberg. Een van deze bedrijven is het Berghs Muntmeesterhuis. De muntslag, die op middeleeuwse priveleges was gebaseerd, bloeide vooral in de 16e eeuw op. Tot 1580 is er in het muntbedrijf gemunt. Hierna werden muntbedrijven niet meer getolereerd door de staat. Wel kunt u het muntbedrijf nog steeds bezoeken. U kunt tijdens een rondleiding zelf ook een munt slaan en meenemen als souvenir.

Landgoed en Omgeving

Aan de flanken van het golvende landschap van Montferland en op de grens van het Rijndal in het Nederlands-Duitse grensgebied ligt het kasteel. Het kasteel is een van de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 13e eeuw. Defensieve kracht werd door het kasteel ontleed aan de gracht die het gebouw omringd.Het kasteel heeft circa 1150 hectare grond, waarvan 250 hectare bos in eigendom. In het Bergherbos ligt de Motte Montferland. Een motte is een door mensenhanden opgehoogde natuurlijke heuvel. De motte is omgeven door een gracht en een dubbele aarden wal. Rond de motte en in het bos kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

Praktische informatie

Het kasteel is toegankelijk voor mindervaliden. Aan het begin van de oprit naar het kasteel bevinden zich 2 mindervalide parkeerplaatsen. Er is een mindervalide toilet in het Koetshuis (tegenover het kasteel) en er is een rolstoellift (max. 200 kg). De lift verschaft toegang tot de hal, troonzaal, Italiaanse kamer, expositieruimten en de trouwzaal. De eerste verdieping kunt u bereiken met de traplift. Mocht u met de elektrische fiets komen, dan kunt u uw fiets opladen terwijl u geniet van een culturele middag. De auto kunt parkeren bij het kasteel of in de directe omgeving van het kasteel. Mocht u bij het kasteel willen parkeren, dan kunt een parkeermunt aanschaffen bij de kassa voor € 2,00. In de directe omgeving is het betaald parkeren.