5-daagse Fietsvakantie Zuid naar 4 Hanzesteden langs de IJssel door Gelderland

Bij deze 5 daagse Fietsvakantie naar 4 Hanzesteden is inbegrepen:

  • 4 Overnachtingen in 4 verschillende hotels
  • 4x Ontbijt
  • 4x Diner
  • Gratis parkeerplaats bij het hotel in Ellecom
  • Bagageservice van hotel naar hotel
  • Routeboekje & route-app (route is totaal ongeveer 178 km)
  • Audiotours gratis fietstas

Prijzen:
Naseizoen: € 665,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer.
Hoogseizoen: € 695,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer.
1-Persoonskamer toeslag € 100,00 voor het gehele arrangement.

Seizoenen:

  • Naseizoen: oktober, november, december, januari, februari, maart, april, mei en juni
  • Hoogseizoen: juli, augustus en september

Niet inbegrepen:

  • Kosten onderhoud, reparatie en/of vervanging van eigen elektrische fiets
  • Wilt u een elektrische fietsen dan kan dat 5 dagen voor € 125,00 per e-bike
  • Verzekeringen
  • Drankjes bij het diner

De prijs van deze 5 daagse Fietsvakantie naar 4 Hanzesteden is geldig tot en met 31 december 2021 met uitzondering van de feestdagen.

5 Daagse zorgeloze Fietsrondreis door de IJsselvallei naar 4 Hanzesteden

5 Dagen onbezorgd genieten in eigen land door schitterende Hanzesteden. U fietst in 5 dagen van Ellecom naar Arnhem door naar Hanzestad Doesburg, Zutphen en via Deventer naar Ellecom. Een fietsvakantie vol natuur & cultuur naar onze historische Hanzesteden. Deze fietsrondreis is inclusief overnachtingen & bagageservice.

Natuur & Cultuur

  IJsselvallei
  Vanaf de vertakking met de Rijn ter hoogte van Hanzestad Arnhem slingert de IJssel door weidse uiterwaarden in noordelijke richting het IJsselmeer, ooit de Zuiderzee. Dit afwisselende gebied en deze bijzondere steden en stadjes kunt u zorgeloos op de elektrische fiets verkennen. Een veilige 5 daagse fietsrondreis vol cultuur & natuur naar maar liefst 4 historische Hanzesteden in Oost-Nederland.

  Hanzesteden
  Wist u dat in Nederland ooit 20, overwegend Oost Nederlandse, steden met zee- en binnenhavens lid waren van het machtige Hanzeverbond? Aan de 125 kilometer lange rivier liggen Hanzesteden met een rijk verleden. Arnhem, Doesburg, Zutphen en Deventer liggen als goed geconserveerde historische pareltjes verspreid in de IJsselvallei. Niets voor niets zijn de Van Rossems hier geweest om de historie, architectuur en cultuur van deze steden te bespreken. De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland.

  Van Hanzestad naar Hanzestad

  U overnacht en dineert in comfortabele hotels in – of in de omgeving van – een Hanzestad, waar de volgende morgen een heerlijk ontbijt voor u klaarstaat. Na het ontbijt kunt weer op pad! U fietst gemiddeld zo’n 40 kilometer per dag. Met onze E-bikes met dagelijks opgeladen accu’s kunt u kiezen uit 5 standen ondersteuning. Voor ieder wat wils.

  U fietst van Hanzestad naar Hanzestad, van hotel naar hotel.Bij aankomst bij het volgende hotel is de bagage al aangekomen, u kunt zich desgewenst op uw kamer douchen & omkleden want in het restaurant wacht men op uw komst voor het diner. Zo wordt ook deze mooie vakantiedag heerlijk afgesloten. Na het diner kunt u nog even de omgeving verkennen of direct in het gespreid bed stappen. Alles is tot in de puntjes geregeld.

  Deze rondreis eindigt de laatste fietsdag op de locatie waar u de auto gratis heeft geparkeerd en voor het eerst op de E-bike bent gestapt. U heeft Nederland met heel andere ogen kunnen bekijken en de beleving was om nooit meer te vergeten.

Start in Ellecom en via Hanzestad Arnhem naar Hanzestad Doesburg

  Fietsdag 1

  Deze fietsvakantie begint nabij de Hanzesteden Arnhem en Doesburg. Het Landgoedhotel in Ellecom bevindt zich in de bossen aan de zuidrand van de Veluwe. U mag de auto parkeren op het terrein dat ooit eigendom was van ons koningshuis. Maar u bent hier om te fietsen. De route gaat via bos, heide, kastelen en stadsparken naar Hanzestad Arnhem. U dineert na een stadswandeling aan de Rijnkade en slaapt in het hotel naast de Hanzepoort. Uw bagage stond al klaar.

  Natuur en cultuur. U heeft alleen de route te volgen. Via de routepuntnl app of aan de hand van het routekaartje met de knooppunten. Hanzestad Arnhem ooit een boerengemeenschap, is tegenwoordig de hoofdstad van Gelderland waar altijd iets te beleven valt. De roemrijke geschiedenis van het Hanzeverbond in de late Middeleeuwen heeft hier z’n sporen ruimschoots achter gelaten. Tip: kijk voor meer inspiratie naar ‘Hier zijn de Van Rossems’ NTR Arnhem-aflevering van 4 juni 2018.

  Fietsdag 2

  Na het ontbijt gaat u over de Rijn op weg naar de Hanzeroute die u langs de IJssel zal leiden naar Hanzestad Doesburg. Na het bezoek aan deze Hanzeparel kunt u gaan dineren en overnachten in het Landgoed Hotel. Daarvoor moet u wel eerst de IJssel oversteken. Gelukkig is er een uitstekende brugverbinding zodat u binnen een half uur in uw hotelkamer kunt zijn.

  Hanzestad Doesburg is eeuwenoud. De stad kreeg al stadsrechten in het jaar 1237. Dat is maar liefst zestig jaar eerder dan Amsterdam. Verder is de stad zeer gunstig gelegen bij de samenvloeiing van de IJssel en de Oude IJssel. Dankzij deze mooie ligging wist het plaatsje in de Middeleeuwen uit te groeien tot een versterkte nederzetting met 4 stadspoorten: de Veerpoort, de Koepoort, de Meipoort en de Ooipoort. Toen Doesburg vervolgens toetrad tot het Hanzeverbond was de status van de stad helemaal gevestigd. In de 13e eeuw wist de stad uit te groeien tot het belangrijke administratieve handelscentrum van een flink gebied dat zelfs reikte tot het nu Duitse Emmerich. U heeft alle tijd om een stadswandeling te doen en één van de musea te bezoeken.

Van Doesburg door naar Zutphen en Deventer

  Fietsdag 3

  Na het ontbijt gaat de fietsreis naar Hanzestad Zutphen, u volgt gewoon het spoor van de Van Rossems. Sta even stil op de Kanonsdijk voordat u naar het centrum en Stadshotel & Proeflokaal Toer gaat. En zie waarom de Van Rossems zo positief waren. Hanzestad Zutphen is een van de oudste steden van Nederland. Zutphen wordt ook wel eens de Torenstad genoemd, vanwege de historische torens die u vindt in deze stad. Zutphen was in de Middeleeuwen bovendien zeer actief in de Rijnhandel op Keulen en in de Hanze. Vooral in de 14e eeuw bloeide de economie. Een groot deel van de monumentale bouwwerken en het historische centrum van de stad ontstonden in de Hanzetijd. Wie de kaart van het centrum bestudeert, herkent nog steeds het ronde patroon in straten en marktpleinen. Zutphen blijkt een stad te zijn waar de Van Rossems blij door worden verrast. Tip: kijk voor meer inspiratie naar ‘Hier zijn de Van Rossems’ NTR Zutphen-aflevering van 4 februari 2020.

Fietsdag 4

Het ontbijt van Proeflokaal Toer heeft veel positieve reviews gekregen, bijna net zo'n hoge waardering als de hotelkamers, 9,2. Maar om nog lang te blijven genieten is zonde. U kunt net als de Van Rossems naar Museum More in Gorssel. Daarna langs de IJssel naar Deventer. U fietst gewoon de koggen achterna. Hanzestad Deventer is een van de 5 oudste steden van Nederland. Tussen 1000 en 1500 ontwikkelde Deventer zich tot een waar handelscentrum. Dat de stad zich aansloot bij het Duitse Hanzeverbond had daar uiteraard mee te maken. Dit verbond was bedoeld om de handel tussen steden te bevorderen en om kooplieden bescherming te bieden. De stad was een belangrijke Hanze havenstad aan de IJssel en tijdens de Middeleeuwen trok Deventer handelslieden uit heel Europa aan om deel te nemen aan de jaarmarkten in deze stad. Zo ontstond de huidige historische binnenstad met stadsplein De Brink als Hanzehart van Deventer. De Brink vandaag de dag heeft met een fontein in het midden en vele gezellige terrasjes, schaduwrijke bomen en monumentale bouwwerken eromheen. U vindt daar ook het karakteristieke Waaggebouw uit de Hanzetijd waar nu het Deventer museum gevestigd is. Ook in de rest van het historische centrum van Deventer zijn er veel monumentale bouwwerken die zeer de moeite waard zijn. Zo vindt u hier bijvoorbeeld ook het oudste stenen woonhuis van Nederland.

Fietsdag 5

Laatste fietsdag alweer. U kunt na het ontbijt nog even een stadswandeling doen door Deventer alvorens via de IJssel weer terug te gaan naar de Veluwe. U fietst over hoge dijken met imponerende vergezichten naar het starthotel in Ellecom.

Na de overnachting, ontbijt en stadswandeling in Hanzestad Deventer kunt u weer gaan fietsen. De Hanzesteden liggen op relatief korte afstanden van elkaar. U fietst langs de IJssel door de Veluwe, Salland en de Achterhoek. Het mooiste groen van Nederland. Zo fietst u gemiddeld ongeveer 35 kilometer per dag. Een afstand die met een E-bike voor iedereen boven de 50 jaar zeer goed te doen is.

Onze partner

Fietsvakantie langs de Hanzesteden

Maarten van Rossem vond het wel een aardig idee. De prachtige Hanzesteden van Gelderland & Overijssel bezichtigen en dat combineren met een Fietsvakantie. Uw bagage wordt van het hotel waar u vertrekt gebracht naar het volgende hotel en u fietst lekker zelf een historische tocht door oer-Nederlandse landschappen. Met HanzeTour kunt u van de natuur genieten en cultuur opsnuiven.

Zorgeloze fietsrondreis door de IJsselvallei

5 Dagen fietsen naar Hanzesteden genietend van het afwisselende natuurlandschap van de IJsselvallei. Met deze unieke zorgeloze fietsrondreizen vol cultuur en natuur is alles in 1 keer geregeld. Overnachtingen op deze unieke Hanzeroutes en bagageservice inbegrepen.

Slow travel afstanden

Deze Fietsvakanties zijn zeer goed te doen voor jong en oud. Vooral op een wat gevorderde leeftijd is fietsen op een e-bike een prettige vorm van bewegen. Wie na het ontbijt op tijd vertrekt kan onderweg wat vaker een stop maken. En zo extra genieten van onze bijzondere Hanzesteden.

Keuze uit 2 Fietsvakanties

U kunt kiezen uit 2 HanzeTour fietsvakanties, de Noord en de Zuid. Beide zorgeloze fietsrondreizen naar diverse Hanzesteden in de IJsselvallei. Een kant-en-klaar arrangement. Alles in 1 keer geregeld. Inclusief overnachtingen, ontbijt, diner, bagageservice, een HanzeTour pakket & desgewenst verhuur van elektrische fietsen.Tijdens deze fietsvakanties verblijft u in verschillende hotels. U maakt een 'tour' oftwel een rondje. Dus bij het 1e hotel parkeert u uw auto en na een vijf dagen fietsen komt u daar ook weer terug.